De stichting is bij notariële akte opgericht op 2 november 2015 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 64502120

 

Vrijwillige inzet is de basis

Stichting Beter Zien Anders Kijken is een jonge, Rotterdamse organisatie door en voor blinden en slechtzienden, gefaciliteerd door Wmo Radar (website wmoradar)

De stichting heeft als doel een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met een visuele beperking en hun omgeving, waarbij de kracht en ervaringen van deze mensen centraal staan, zodat zij in staat zijn om als volwaardige individuen in de samenleving te participeren. Uitsluiting door de maatschappij op grond van een visuele beperking willen wij tegengaan. 

Dit doel wil de stichting verwezenlijken door: het organiseren/aanbieden van bijeenkomsten, taal en andere trainingen, workshops, cursussen en activiteiten. Hierbij werken wij samen met andere organisaties die opkomen voor de belangen van mensen met een visuele beperking, zoals Koninklijke Visio (website Visio) en Bartimeus (website Bartimeus). 

 

Projectmatig samenwerken in een structureel partnerschap

Alle hierboven genoemde organisaties hebben een vergelijkbare visie, we vullen elkaar aan en beschikken samen over heel veel expertise. Expertise die we inzetten ten behoeve van blinde en slechtziende mensen en hun omgeving.
Het biedt een betrouwbare basis om projectmatig samen te werken, en de expertise op verschillende vlakken met elkaar te delen.

 

Het Bestuur van de Stichting bestaat uit de volgende vrijwilligers:

  • Carl Klaverweide – voorzitter
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Carel van Wankum – secretaris
    Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Anton Lau – penningmeester
  • Agnes Chin See Chong – algemeen bestuurslid
  • Hans van Zuuren – algemeen bestuurslid

Directeur: De heer Jerrel Volkerts, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

ANBI

De Stichting Beter Zien Anders Kijken heeft vanaf 1 januari 2017 de ANBI-status verkregen. Hierdoor hebben de Stichting maar ook schenkers en erflaters fiscale voordelen. Zie website belastingdienst inzake ANBI's

Om aan de ANBI voorwaarden te voldoen publiceert de stichting de volgende documenten:

 

 

Schermweergave

Missie

De stichting heeft als doel een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met een visuele beperking en hun omgeving, waarbij de kracht en ervaring van de doelgroep centraal staat.

Colofon

Eigenaar Website:
Stichting Beter Zien Anders Kijken
Huis van de Wijk Kip
Kipstraat 37
3011 RS Rotterdam
E-mail: info@beterzienanderskijken.nl
Telefoon: 06 40724568

 

Redactie Website:
 Jerrel Volkerts

 Facilitator: Wmo Radar
 www.wmoradar.nl
 Vormgeving Website:
 Holland Webdesign
 www.holland-webdesign.nl

 Ontwerp Huisstijl:
 DUS/Linda Zoon
 www.dus.nl

 

BZAK heeft de ANBI status

 

BZAK is partner van:

Logo Coalitie Erbij

www.coalitieerbijrotterdam.nl