Welcome to Beter Zien Anders Kijken   Click to listen highlighted text! Welcome to Beter Zien Anders Kijken Powered By GSpeech

U bevindt zich nu op de pagina Projecten.   Click to listen highlighted text! U bevindt zich nu op de pagina Projecten. Powered By GSpeech

jerrel volkerts

Jerrel Volkerts

Als je gezichtsvermogen blijvend verandert, wie verandert er dan met je mee?

Soms is een oogaandoening niet te genezen, of zelfs progressief. Een blijvende beperking in het gezichtsvermogen kan een ‘stille sociale sloper’ zijn: je spreekt iets minder mensen, leert minder nieuwe mensen kennen, voelt je soms minder op je gemak tussen je vrienden, je merkt dat familie of kennissen niet zo handig reageren. Je wereld wordt beetje bij beetje steeds iets kleiner. Komt dit je bekend voor?
Netwerkcoaches van de Rotterdamse Stichting Beter Zien Anders Kijken zijn zelf blind of slechtziend. Ze hebben een intensieve opleiding gevolgd bij de N-factory Social Support School. Daar deden ze eerst zelf, met elkaar, veel ervaringen op. Nu staan ze klaar voor anderen. Misschien wel voor jou?

http://natuurlijkeennetwerkcoach.nl

Een netwerkcoach loopt graag een tijdje met je op en geeft bruikbare tips en handvatten die je helpen om een waardevolle kring op te bouwen van mensen om je heen.
Dat kunnen kennissen zijn, buurtgenoten en familie of misschien ook mensen die je nog niet kent. Een netwerkcoach verstaat daarbij de kunst om nauw aan te sluiten bij jouw situatie en wensen. Dit zonder drang of dwang, maar wel met positieve verwachtingen en geduld. Hij of zij kan je motiveren stappen te zetten die het verschil maken tussen overleven en opleven. Meer weten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. natuurlijk een netwerkcoach. 

Lees meer...

Tonny van Breukelen


Tonny van Breukelen

Bloemenlangsdeweg.nl

 

Migranten in Nederland zijn verplicht om het inburgeringsexamen met succes af te leggen. Migranten met een visuele beperking echter, zijn meestal vrijgesteld van deze plicht tot inburgeren.

De gevolgen daarvan zijn vaak verstrekkend voor hen: instellingen voor educatie blijven gesloten en uit studies blijkt dat migranten mede daardoor onbekend zijn met het Nederlandse zorgstelsel en verstoken blijven van schrijf- en leeshulpmiddelen waarop zij, evenals geboren en getogen Nederlanders, recht hebben. Omdat ze de taal niet spreken of verstaan kunnen ze vaak niet terecht bij revalidatiecentra voor mensen met een visuele beperking voor de aanvraag van deze noodzakelijke hulpmiddelen en voor lessen in het gebruik ervan.

http://www.kis.nl/blog/slechtziende-migranten-een-vergeten-groep

Train de Trainers
Stichting Beter Zien Anders Kijken wil blinde en slechtziende migranten ondersteunen en hen een passend taalaanbod bieden. Daarom start de stichting samen met mede-initiatiefneemster Tonny van Breukelen begin 2017 met lessen Nederlands als tweede taal. Tijdens deze lessen zal de nadruk liggen op spreken en luisteren. Taalfuncties die direct te maken hebben met revalidatie krijgen extra aandacht. Zodoende zal de drempel naar een instelling voor revalidatie lager zijn voor deelnemende migranten en de kans op participatie in de maatschappij groter
Voorafgaand aan de taalcursus voor migranten organiseert Stichting Beter Zien Anders Kijken een speciaal ‘Train de Trainers’ - programma voor vrijwillige taaldocenten. Van Stichting Oogfonds Nederland ontving Beter Zien Anders Kijken een subsidie om de scholing voor de trainers te bekostigen. 

Lees meer...

Schermweergave

Missie

Stichting Beter Zien Anders Kijken heeft als doel een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met een visuele beperking en hun omgeving.

Colofon

Eigenaar Website:
Stichting Beter Zien Anders Kijken
Huis van de Wijk Kip
Kipstraat 37
3011 RS Rotterdam
E-mail: info@beterzienanderskijken.nl
Telefoon: 06 40724568

 

ANBI-status

  

 Facilitator:

Wmo Radar

www.wmoradar.nl

 

Redactie Website:
Jerrel Volkerts

 

Vormgeving Website:

Holland Webdesign

www.holland-webdesign.nl

 

Ontwerp Huisstijl:
DUS/Linda Zoon

www.dus.nl

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech